[Bieżąca strona] |
Produkty |
Istnieje wiele metod grillowania w których proces pieczenia na ruszcie ma bardzo wyraźną niekorzyść. Potrawa jest pieczona z jednej strony , więc musimy odwracać produkt co chwile. Jednostronna obróbka cieplna oznacza, że pory produktu są zamknięte tylko z jednej strony, a zatem, sok - i dużo składników odżywczych ucieka ze szczytu, do czasu gdy potrawa jest przewrócona. Ten skutek, który obserwujemy w patelni podczas smażenia jak również, podczas grillowania na ruszcie albo pieczenia na blasze czy płycie, prowadzi do strat masy gotowego produktu aż do 25%. Tak samo jest w przypadku obróbki cieplnej promieniowaniem podczerwonym i promiennikami grzejnymi. Pory nie zamykają się natychmiast gdy produkt odwracamy co chwilę do źródła ciepła. |
|||||||
Silex kontakt grill | |||||||
|
|||||||
Ostatnio modyfikowane: 2010-05-20 by tstempko
|